Zomerpret in eigen tuin

Zomervakanties kunnen veel vergen van ouders. De kinderen 6 weken thuis, maar hoe zorg je dat ze er een leuke vakantie aan overhouden? En bovendien ben je als ouder zelf ook toe aan een leuke ontspannen vakantie. Vandaag deel ik een paar tips om de vakantie zo leuk mogelijk te maken. Én met weinig inspanning, zodat je zelf ook even met de voetjes omhoog kan zitten. Ik introduceer het topic; zomerpret in eigen tuin

Als mama van 2 kids onder de 5 ( soon to be 3) ben ik inmiddels best wel creatief geworden in het vermaken van de kids. Toch merk ik dat er veel mama’s en papa’s in mijn omgeving worstelen met het vermaken van de kinderen in de vakantie. Want ondanks dat veel van ons weer op vakantie gaan zijn de 6 weken vaak niet helemaal gevuld. En naast de gebruikelijke tripjes naar het zwembad en dierentuin is er genoeg zomerpret in eigen tuin te beleven.

Een speurtocht in de achtertuin

Te beginnen met activiteit nummer 1; een speurtocht. We kennen allemaal de gebruikelijke zoektocht naar paaseieren, wij doen dit vaak in onze achtertuin. Een speurtocht in achtertuin werkt vrijwel hetzelfde. Je laat diverse clues achter die de kinderen vervolgens moeten oplossen om naar de volgende plek te kunnen komen. Deze raadsels kunnen op papier worden geschreven of zelfs met krijt! Voor de oudere kinderen kan je de speurtocht zelfs groter en moeilijker maken. Denk hierbij aan een speurtocht om het gehele huizenblok. Hierbij kan het nog leuker zijn om de kinderen uit de buurt erbij te betrekken. En als beloning, een lekker waterijsje!

zomerpret in eigen tuin
Pret in een poedel badje

Poedelbadjes of een zwembad

Een hittegolf in aantocht? Dan zijn zwembaden of poedelbadjes het ideale vermaak! Ik heb zelf de ervaring dat mijn kinderen het niet lang volhouden in een (buiten)zwembad in de hitte. Een poedelbadje of zwembad in de achtertuin is de ideale uitkomst omdat je in de thuis omgeving bent. Is één van de kids moe, dan kan je die makkelijk neerleggen voor een dutje. Hierdoor kunnen de anderen lekker blijven spelen en blijft iedereen happy. Wij houden onze kinderen graag blij met warme dagen!

Een bellenblaas feestje

Over blijdschap en badjes gesproken; activiteit nummer 3 is een waar feestje. Een bubbel feestje! Op de minder warme dagen combineren wij zwembadjes graag met bubbels. De kinderen vinden het geweldig om met de bubbels in het water te spelen. En jij kan toekijken hoe de kinderen zich vermaken.

Wij zijn enorm fan van de bellenblaasmachines van de action. Voor een spotprijsje heb je een bellenblaas machine die de kinderen urenlang bezig houden. Geen action in de buurt? De speelgoed winkels hebben ze ook vaak liggen, echter kunnen deze wel oplopen in prijs. Daarnaast werkt de goede oude bellenblaas ook prima. Onze zoon van 2 heeft wel de neiging deze leeg te gooien in het badje!

Kamperen in eigen achtertuin

Voor zowel warme als koudere dagen is het een succes om te kamperen in eigen achtertuin. En het mooie is dat je niet eens een grote tuin of tent nodig hebt. Een tent is al makkelijk gemaakt met een paar lakens en een paar oude dekens als ondergrond. Bij de kleinere kinderen zal een van de ouders zich moeten opofferen om in de tent te gaan zitten. Grotere kinderen kan je zelfs laten overnachten in de tent, wellicht willen er ook vriendjes blijven logeren.

What S’more do you want?

Het kamperen tot een nog groter succes maken? Een klein ‘kampvuur’ waar de kinderen smores kunnen maken! Bij de supermarkt kan je al een grote zak marshmallows scoren voor een prikkie. Combineer dit met biscuits en je hebt een lekkere smore! Voor de mensen die een vuurpit in de tuin hebben staan is dit ideaal. Echter wel alles onder toezicht laten gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Ook zijn er via Amazon speciale ‘smore makers’ te koop die net iets veiliger in gebruik zijn. Dit is een ijzer pitje dat warmte afgeeft om de marshmallows te laten smelten. Ideaal voor kinderen en er komt geen vuur bij kijken!

zomerpret in eigen tuin
Verven in de achtertuin / image: Busy toddler

Verven in de buitenlucht

Met als grootste spektakel, verven in de buitenlucht. Deze activiteit brengt veel enthausiasme evenals urenlang speelplezier met zich mee. Ik heb deze activiteit gevonden op de website van Busy Toddler. Het enige wat je nodig hebt is papier, tape en wat plakband! Een budget activiteit met veel lol. Het verven in de buitenlucht werkt als volgt. Je plakt papier met de tape tegen een muur of schutting. Vervolgens kan je met de tape leuke vormen of hoekjes maken die de kinderen kunnen verven.

Deze activiteit houdt de kinderen uren bezig, je hebt geen omkijken meer! Echter is het wel handig om waterverf te gebruiken. Mocht er wat geknoeid worden dan kan het makkelijk worden opgeruimd met een sopje.

Kortom, 6 leuke zomer activiteiten voor in de oude vertrouwde achtertuin. Mocht jij nog tips of ideeën hebben voor zomerpret in eigen tuin laat het ons dan zeker weten!

Home Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *