My first Barbie poppen

Januari begint al met erg leuk nieuws uit de speelgoed industrie. Eén van de populairste speelgoed introduceert een nieuwe innovatie in poppen. Namelijk Barbie! My First Barbie is de allereerste Barbiepop die speciaal is ontworpen voor kleuters. Deze wordt deze maand gelanceerd met een volledige lijn poppen en accessoires. En het mooiste is dat de poppen verkrijgbaar zijn in vier huidskleuren. Lees gauw verder over de My First Barbie poppen .

Waar het begon

Laten we even terug gaan naar het begin van Barbie in 1959. Barbie inspireert kinderen al jaren lang door verbeelding en expressie en te ontdekken. Barbie vertelt dan ook de productlijn te blijven ontwikkelen en moderniseren om relevant te blijven. Zowel voor de ouders als voor de kinderen van vandaag. Barbie inspireert tot eindeloze verhalen. Ze hebben hierover het volgende te zeggen ” We hebben onze inhoud ontwikkeld om beter aan te sluiten bij ons doel. En om te worden gesteund door ouders. Maar ook om ervoor te zorgen dat het entertainend en leuk is. En kinderen aanspreekt.”
My first barbie speelgoedisleuk
My first Barbie

De My First Barbie poppen

Waar de reguliere Barbie rond de 29 centimeter is heeft de My first Barbiepop een formaat van 34,3 cm. De My First Barbiepop heeft dezelfde look en feel die Barbie fans kennen en liefhebben. Echter zijn ze vernieuwd met grote accessoires en makkelijker in de omgang. Denk hierbij aan makkelijk aan te kleden door klittenband mode. En hebben ze een groter en zacht poppenlichaam. Speciaal gemaakt voor kleinere handen en groeiende verbeelding. Hierdoor zijn ze perfect voor kleine peuters. Want hoe vaak ik mijn dochter wel niet moet helpen met de kleertjes van poppen aan te trekken! Hiermee wordt een beetje zelfstandigheid gestimuleerd, daar houden wij van.

 • De My First Barbiepop is groter dan een standaard Barbiepop
 • 34,3 cm in vergelijking met de standaard 29,2 cm.
 • De pop heeft ook een zachter lichaam en meer uitgesproken armen en benen.
 • Gesloten handen.
 • Jongere gezichtskenmerken
 • En lang haar
 • Hierdoor kunnen jongere kinderen haar gemakkelijker vasthouden. En manoeuvreren tijdens het spelen.
 • De My First Barbie-lijn omvat accessoires om gemakkelijk mee te spelen. zoals verschillende outfits, huisdieren, een slaapkamerset en een theeset. Allemaal gemaakt voor jongere fans om verhaallijnen uit te breiden.
 • Perfect voor kleuters! De My First Barbie moedigt jonge kinderen aan om te leren over vriendschap en modespel. En over het instellen van dag- en nachtroutines. Zoals het klaarmaken voor bed met een pyjama en het borstelen van haar.
 • My First Barbie poppen bieden ouders een andere Barbie-optie die past bij de ontwikkeling van hun kind. Vooral omdat het speciaal is ontworpen voor een typisch kleuterhandigheidsniveau.

Diversiteit in huidskleuren

 • De My First Barbie poppen lijn is speciaal ontwikkeld voor de kleinere kinderen. Daarnaast maken de kleuters ook kennis met diversiteit. Als mama van ‘mixed kinderen’ maakt dit mij erg blij. Ik krijg vaak de vraag waarom haar poppen niet op haar lijken en andersom. Iets waar ik zelf als klein kind niet bij stil stond. Door 4 nieuwe huidskleuren toe te voegen komen we al een stukje dichterbij. Vandaar dat onze interesse in Barbie is opgewekt! De 4 poppen gaan onder de namen; Kitten, poodle, Bunny en Fox.
My first barbie speelgoedisleuk
Kitten

De pop Kitten is een typische ‘Malibu Barbie’ met haar blonde haar en iconische roze outfit.

My first barbie bunny speelgoedisleuk
Bunny

De schattige Bunny is de Brunette van de My first Barbie editie. Haar outfit is een combinatie van roze en blauwe accenten.

My first barbie poodle speelgoedisleuk
Poodle

De mooie Poodle is een van de populaire poppen. Ze heeft een donkere huid en paarse feest outfit met ruches.

My first barbie fox speelgoedisleuk
Fox

Als laatste hebben we Fox. Fox heeft een lichtere huidskleur waarmee ze de Aziatische roots laat zien. Haar outfit bestaat uit een girlie bloemen jurk. En als enige van de 4 Barbies heeft zij een zonnebril.

Kleuters spelen met gemak

Met de innovatieve aanpassingen heeft Mattel het makkelijker gemaakt om met een Barbie te kunnen spelen. Waar kleuters het vaak nog lastig hebben om poppen te kunnen manoeuvreren. Zijn de poppen zodanig gemaakt om het gebruikersgemak te vergroten.

 • Voor gemakkelijker modespel worden de kledingstukken gesloten met lange stroken klittenband. En heeft de pop gesloten handen voor het aankleden. Deze eenvoudige sluitingen maken aankleden een fluitje van een cent. En zorgen voor leuke en gemakkelijke modemomenten.
 • Kinderen kunnen de meegeleverde grootschalige borstel gebruiken. Om haar haar te kammen en te stylen. Dit kan helpen bij het opbouwen van behendigheid. En het aanleren van persoonlijke verzorging.
 • Daarnaast kan My First Barbie gemakkelijker zijn voor iedereen. Ook voor die niet meer zo handig zijn voor het Barbiespel. Zoals grootouders die met hun kleinkinderen de mode van Barbie kunnen veranderen.

Waar wij de nostalgie van de Barbie kunnen ervaren, kunnen wij onze kinderen dezelfde ervaring meegeven. Eindeloos heb ik met mijn Barbies op de woonkamer vloer gespeeld. Met vele mooie herinneringen die daarbij komen. Echter had ik soms wel enge frustratie met omkleden. Vooral als dat irritante handje weer bleef haken. Deze My First Barbie poppen moeten dit tegen gaan. Om deze reden vinden wij het zeker al een optie om uit te proberen. Bovendien zijn wij immers ook groot fan van de Barbie color reveal poppen.

Daarnaast is het erg leuk om een pop van groter formaat te hebben. zo kan het rollenspel nog meer worden uitgebreid. Denk aan moeder of grote zus van de kleinere barbies. Hierdoor gaan ze zelfs langer mee dan de kleutertijd. Ook speelt de diversiteit in kleur een grote rol in onze enthousiasme. Want onze dochter vind fox toch wel met haarzelf overeen komen, erg fijn. Wij zijn dan ook enorm fan van deze ‘grotere’ barbies!

Facebook Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *