Lego Super Mario collectie

Lego en Super Mario, een geweldige combinatie! Wij zijn in ons huishouden al groot fan van LEGO. Om alle karakters en verhaallijnen weer terug te zien geeft een nostalgisch gevoel die mij terug brengt naar mijn kinderjaren. De Nintendo was in ons huishouden favoriet en zelfs vader kon er in de weekenden niet vanaf blijven. Geen wonder dat deze Lego collectie zo erg aanspreekt! Vandaag gaan wij het hebben over de hele Lego Super Mario collectie die voor alle leeftijden geschikt is.

LEGO SUPER MARIO collectie


Lego neemt ons weer helemaal terug in de Super Mario tijd. Met het pakket; Super Mario makersset beheers je avonturen heb je het begin van jouw bouwavontuur. Met de makersset heb je de basis waar de Super Mario Lego verhaallijn om draait. Deze set draait om het bouwen van levels, net als in de Super Mario verhaallijn. Daarnaast bevat het ook een draaiplatform en instructies om de meeste creatieve bouwconstructies te bedenken. Met deze set bereik je al heel wat bouwplezier. Maar door er een uitbreidingsset aan toe te voegen heb je eindeloos combinatie plezier in bouw creativiteit. Deze LEGO Super Mario collectie heeft veel leuks te bieden aan iedere creatieveling.

Super Mario uitbreidingsset collectie

De uitbreiding sets zijn bedoeld als aanvulling te dienen voor de makersset. Echter zijn ze op zichzelf ook al heel leuk om mee te bouwen. De uitbreidingsets komen in diverse varianten gebaseerd op de Super Mario verhaallijn. Hiermee brengt Lego x Super Mario onze favoriete levels terug in het bouwplezier. De uitbreidingsets bestaan uit o.a. ;

 • De val van Thwomp
 • Bewaakte vesting
 • Piranha plan powerslide
 • Desert Pokey
 • Toads schattenjacht
 • Chain Chomp jungle gevecht
 • Piranha plant puzzel uitdaging
 • Wigglers giftige moeras
 • Eindbaas gevecht op de Sumo bro toren
 • Laktius wolkenwereld
 • Ruzie met Retnors
 • Bowser luchtschip
 • Boomer Bill
 • Whomps lava fort

Power up set

Daarnaast zijn er ook nog de power up sets die een extra detail geven aan het Super Mario verhaal. Door de power up pakketen toe te voegen aan het bouw plezier wordt jouw Super Mario interactief. Het laat LEGO Mario nieuwe geluiden maken. En zorgt ervoor dat er op zijn borstscherm een unieke afbeelding verschijnt. De power up sets zijn betaalbaar met een prijs van €9,95. Daarnaast komen de sets met 11 onderdelen. En is het een top cadeau voor een verjaardag of de feestdagen om de andere sets interactieve effecten te geven. De SUPER MARIO powersets zijn er in de volgende uitvoeringen.

Kat Mario

Dit accessoire past op de LEGO Mario figuur die je vindt in de Avonturen met Mario starterset. Het laat LEGO Mario nieuwe geluiden maken. En zorgt ervoor dat er op zijn borstscherm een unieke afbeelding verschijnt. Wanneer LEGO Mario de kattenoutfit aanheeft, kan hij miauwen en spinnen. En dat is nog niet alles. Want hij krijgt ook de speciale vaardigheid om tegen verticale obstakels op te lopen. Hierdoor kan je munten te verzamelen en de spelersscore te verbeteren.

Bouw Mario

De outfit om zelf te bouwen past op de LEGO Mario figuur uit de Avonturen met Mario starterset en vergroot de speelmogelijkheden. Wanneer LEGO Mario deze outfit draagt, kunnen spelers digitale munten verdienen. Gemakkelijk door hem hard op de LEGO stenen in hun zelfgemaakte level te laten stampen.

Tanuki Mario

Dit bouwbare accessoire past op de LEGO Mario figuur uit de Avonturen met Mario starterset. Wanneer LEGO Mario dit pak aan heeft, kunnen spelers hem snel ronddraaien om zo extra digitale munten te verzamelen voordat ze op vijanden springen.

Puinguin Mario

Dit bouwbare accessoire past op de LEGO Mario figuur uit de Avonturen met Mario starterset. Wanneer spelers LEGO Mario dit pak aantrekken, kunnen ze extra digitale munten verdienen door hem op zijn buik te laten schuiven als een pinguïn!

Kikker Mario

Dit bouwbare accessoire past op het LEGO Mario-figuur uit de Avonturen met Mario-starterset of het LEGO Luigi-figuur uit de Avonturen met Luigi-starterset. Wanneer LEGO Mario dit pak draagt, kunnen spelers extra digitale munten verdienen door hem net als een kikker te laten springen. Elke keer dat de figuur landt, worden er spettergeluiden afgespeeld. Het pakket bevat ook waterlelies en blauwe LEGO ‘waterelementen’ waarmee kinderen hun levels nog leuker kunnen maken.

Bijen Mario

Dit bouwbare accessoire past op het LEGO Mario-figuur uit de Avonturen met Mario-starterset of het LEGO Luigi-figuur uit de Avonturen met Luigi-startset. Wanneer LEGO Mario dit pak draagt, kunnen spelers extra digitale munten verdienen door hem te laten ‘vliegen’. Als hij rondvliegt, worden er geluiden van zoemende bijen afgespeeld.

Vuur Mario

Dit accessoire past op de LEGO Mario figuur uit de Avonturen met Mario starterset . Het laat LEGO Mario nieuwe geluiden maken en zorgt ervoor dat er op zijn borstscherm een unieke afbeelding verschijnt.  Wanneer LEGO Mario dit pak aan heeft, kan hij vuurkracht gebruiken om zijn vijanden op een nieuwe manier aan te vallen en munten te verzamelen.

Propeller Mario

Deze outfit past op de LEGO Mario figuur in de Avonturen met Mario starterset. Als LEGO Mario dit bouwbare accessoire draagt en wordt opgetild, hoor je het geluid van propellers. Wanneer Propeller-Mario door de lucht zweeft, kunnen spelers extra digitale munten verdienen en zo hun score verbeteren. 

Super Mario personagepakketten

Naast de power up sets zijn er ook personagepakketten die het bouwplezier leuker kunnen maken. De personagepakketten zijn inmiddels in 3 series uitgebracht. Met in iedere serie 10 collectibles die verzameld kunnen worden. De personagepakketten zitten in ‘surprise verpakkingen’ voor €3,95. Daarmee is het een verassing welke verzamel personage jij zult krijgen. Krijg jij een Huckit Crab, Spiny Cheep Cheep, Ninji of Foo? Misschien vind je wel een Parachute Goomba, Para-Beetle of giftige paddenstoel. Of wordt het een Thwimp, Fly Guy of Bone Goomba?

Om met de verzamel personages te kunnen spelen zijn de startersset avonturen met Mario, of startersset Luigi nodig. De verzamelpersonages komen met veel speelopties met daarin ook veel ruil plezier voor de dubbele personages. Per series zijn de volgende verzamel personages beschikbaar;

Serie 2:

Huckit Crab, Spiny Cheep Cheep, Ninji, Foo, Parachute Goomba, Para-Beetle, giftige paddenstoel, Thwimp, Fly Guy en Bone Goomba.

Serie3:

Galoomba, Parachute Bob-omb, Boo, Crowber, Amp, Torpedo Ted, Bony Beetle, een UP-paddenstoel, Scuttlebug en een Swoop

LEGO x SUPER MARIO recensie

De LEGO Super Mario collectie heeft ons hart gewonnen. Super Mario en Lego is een erg leuke combinatie die zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Met een leeftijdsadvies van 6 tot 9 jaar is deze Lego uitvoering prima geschikt voor kinderen en volwassenen. De prijzen varieerden per set en aanvulling waarmee de LEGO sets perfect zijn van klein tot groot verjaardagscadeau en is het ook makkelijk voor kinderen om zelf iets bij elkaar te sparen. Daarnaast stelt de kwaliteit van LEGO nooit teleur en gaan ze jaren mee, handig voor als er meerdere kinderen in het huishouden rondlopen. Wij zijn fan!

Home Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *