Kurio Tab Ultra 2

Kinderen en tablets, het is altijd wat lastig om de juiste match te vinden. Ten eerste omdat er meer dan genoeg geheugen op moet staan voor alle filmpjes en spelletjes die ze (af)spelen. En ten tweede omdat de kwaliteit goed moet zijn, kinderen kunnen soms nogal onhandig zijn. Wij mochten de Kurio Tab Ultra 2 uitproberen, een veel belovende tablet die (zeer) geschikt is voor kinderen. En ook nog eens knoeiproef! Ook nieuwsgierig naar Kurio Tab Ultra 2? Lees dan gauw verder waarom deze tablet de juiste keuze is voor jouw kinderen.

kurio tab ultra 2

De Kurio Tab Ultra 2

De Kurio Tab Ultra 2 is het premium model tablet van Kurio. Het heeft een groot geheugen van maar liefst 32GB en exclusieve content van PAW Patrol. Zo kan je Paw Patrol spelletjes en afleveringen downloaden met de vooraf geïnstalleerde plugins. Geen Paw Patrol fan? Geen probleem, er is namelijk ook extra content van Nickelodeon beschikbaar zoals bijvoorbeeld Dora en Shimmer & Shine. En kan je zowel Netflix als Disney + downloaden voor meer kijkplezier.

Daarnaast is de tablet veelzijdig met veel voorgeprogrammeerde apps. Denk hierbij aan educatieve als ontspannende apps die jouw kinderen niet alleen entertainen maar ook het leerproces bevorderen. Zoals de vooraf geïnstalleerde Youtube kids, Google Classroom en Koekeltjes. De tablet komt tevens met een standaard voor gebruik aan tafel. En met de mogelijkheid om bijpassende accessoires zoals koptelefoon, sleeve of carkit apart aan te schaffen. Allerlei handige middelen voor een (lange) autoreis.

Veiligheid

Een erg fijn aspect van de Kurio Tab Ultra 2 is de veiligheid. De Kurio Genious software waarborgt de veiligheid van jouw kinderen. Zo kan je bijvoorbeeld een een kijktijd instellen. Hiermee krijgen de kids een limiet aan kijk- en speel tijd op de tablet. Daarnaast is het ook fijn dat je een Youtube kids account kan instellen. Want, hoe vaak hebben wij het niet mee gemaakt dat onze kinderen iets ongepast zaten te kijken. Het is dan ook erg fijn dat Kurio met ons ouders meedenkt. En dat wij de veiligheid van onze kinderen kunnen controleren.

Over veiligheid gesproken, de Kurio Tab 2 Ultra draagt ook fysiek bij aan de veiligheid van jouw kinderen. De tablet is namelijk veilig in gebruik op het gebied van geluid. Het geluid van de tablet kan niet harder dan een bepaald decibel. Dit beschermt het gehoor van kinderen en is erg gunstig voor ons ouders. Daarnaast heeft de tablet ook een blauwlichtfilter die de ogen beschermt tijdens schermtijd. Hiermee ben je ervan verzekerd dat jouw kinderen geen schade aan de ogen oplopen tijdens het gebruik van de Kurio.

Kurio tab ultra 2
Kurio Tab Ultra2

Eigenschappen van de Kurio Tab Ultra 2

De Kurio Tab Ultra 2 is de premium tablet van Kurio. Naast de veelzijdigheid en exclusieve content heeft het de volgende eigenschappen;

 • 32GB geheugen
 • 7 inch (17,8 cm) scherm
 • Werkt op Android OS : Android 10GO software
 • Genious systeem
 • Exclusieve content van Paw Patrol
 • Extra content van Nickelodeon ( Dora en Shimmer & Shine)
 • Inclusief standaard
 • voorgeprogrammeerde apps
 • Videobellen en chatten met TwinMe app
 • Knoeiproef door de stevige siliconen hoes
 • Beschikbaar in roze en blauwe uitvoering

Onze mening

Wij hebben de Kurio Tab Ultra 2 nu bijna een weekje in gebruik. Als ouders die erg huiverig waren tegen het gebruik van tablets bij kinderen, zijn wij erg verrast. Met de mogelijkheden tot tijdslimieten in te stellen en kind-onvriendelijke content te blokkeren gaat er een wereld voor ons open. Dit waren de exacte twijfels waarom wij nog geen tablet hadden aangeschaft voor onze kinderen. En zijn hierbij weg genomen want wij zijn erg tevreden.

”Met deze tablet kan ik mijn dochter haar gang laten gaan zonder constant mee te hoeven kijken.”

Daarnaast is het erg handig dat er vooraf geïnstalleerde apps beschikbaar zijn. Wij zijn een gezin dat vaak onderweg is, en zonder WIFI is de Ultra 2 nog steeds te gebruiken. Desondanks vindt Tiffany de Youtube Kids app het allerleukst. Met deze tablet kan ik mijn dochter haar gang laten gaan zonder constant mee te hoeven kijken. Hierdoor voelt Tiffany zich zelfstandiger en heb ik extra tijd voor kleine huishoudelijke taken.

kurio tab ultra 2

Raden wij de Kurio Tab Ultra 2 aan? Zeker weten! Wij denken dat menig ouders zeer tevreden zullen zijn met deze tablet. Daarnaast heeft de tablet een schappelijke prijs voor de eigenschappen dat het heeft. En is de tablet zeer veilig in gebruik. Zelfs met kleine kindjes in huis. Met een kleine Paw Patrol fan in huis kan deze tablet niet missen. Wij zijn fan!

Home Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *