Het exploding kittens kaartspel

Exploding kittens, een kaartspel die naar ons zeggen nogal luguber klinkt. Wij wisten dan ook niet wat we moesten verwachten. De werkelijkheid is dan ook een stuk vrolijker, er raken geen katten gewond bij dit spel! En het mooie, er is nu ook een Nederlandse uitvoering. Lees gauw meer over dit leuke kaartspel.

Het exploding kittens kaartspel
Het exploding kittens kaartspel

Waar gaat het kaartspel exploding kittens over?

Exploding Kittens is een leuk kaartspel voor twee tot vijf personen. Degene die de juiste kaarten speelt, aanvalt en niet explodeert is de winnaar. Het spel is een combinatie van Russisch Roulette en schaken. Waarbij je zo lang mogelijk probeert te overleven. Totdat jij de laatste speler bent en het spel wint!

Hoe speel je exploding kittens?

Zoals eerder vermeld, dien je zo lang mogelijk te overleven. Dit doe je door jouw speelkaarten zo goed mogelijk te benutten. Gebruik de ene kaart om een tegenstander te vloeren en de andere om een aanval af te weren. Wanneer jij aan de beurt bent, zet je je ‘actiekaarten’ in. Zoals Ontmantel en Voorspel de Toekomst. Op die manier kun je de Knallende Katten ontlopen.

Bij het spelen van de juiste combo, kun je een aanval uitvoeren die het aantal spelers met één doet afnemen! Ben je er klaar voor?

Het exploding kittens kaartspel
Exploding kittens

Eigenschappen

De eigenschappen van het exploding kittens kaartspel zijn als volgt;

  • Te spelen met 2 tot 5 personen
  • Advies leeftijd: vanaf 7 jaar
  • Nederlandstalige uitgave
  • Combinatie van Russisch roulette en schaken
  • Speeltijd: ongeveer 15 minuten

Onze mening over het exploding kittens kaartspel

Het exploding kittens kaartspel is een leuk kaartspel om te introduceren binnen de familie. Door de leuke visuals en verhaallijn is het spel voor vrijwel ieder kind en volwassene interessant. En omdat ja na elke ronde ( van ongeveer 15 minuten) weer nieuwe kaarten krijgt, heeft iedereen kans om te winnen. Met de schappelijke prijs van €19,95 is het hele gezin vermaakt. Wij vinden het dan ook een erg leuk spel voor de regen dagen in herfst. Of wellicht een leuk vermaak voor op pakjes avond met het gezin of vrienden!

Lees ook onze review over het bordspel escape your house.

Verwacht jij een grote (familie) bijeenkomst? Exploding kittens is nu ook verkrijgbaar in party pack editie. Daarmee kan je het spel met maar liefst 10 spelers tegelijk te spelen! De party pack editie is tevens te koop voor €29,95.

Home Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *